Đoković preko Mannarina do trećeg kola
Foto: EPA

Wimbledon, 2. kolo

Đoković preko Mannarina do trećeg kola

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Wimbledona. Đoković je danas u 2. kolu savladao Francuza Adriana Mannarina s 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 7:6.

Mannarino je pružio solidan otpor Đokoviću, no na kraju nije uspio da kreira veliku senzaju protiv najboljeg tenisera svijeta.

Imao je Francuz dvije break lopte na samom startu meča. Nije ih iskoristio, ali zato jest Novak kada je najviše trebalo. Oduzeo je servis Mannarinu u 10. gemu prvog seta, kojeg je na kraju osvojio sa 6:4.

Novi break Đoković pravi na otvaranju drugog seta. Sigurnom servis igrom je bez većih problema priveo i ovaj dio igre kraju, te je drugi set riješio u svoju korist sa 6:3.

Mannarino u drugom gemu trećeg seta propušta čak pet break lopti, ali je Đoković svoju šansu ponovo iskoristio. Napravio je break u sedmom gemu, ali je Mannarino uspio da spasi meč breakom u 10. gemu za 5:5.

Ušlo se potom u tie-break. Novak je ovaj dio odigrao bolje i na kraju je uspio da dođe do osvajanja seta sa 7:6, te ukupne pobjede od 3:0.

Wimbledon, 2. kolo:

Đoković - Mannarino 3:0 (6:4, 6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi