Đoković: Prešao sam reketom preko mreže

Đoković priznao da nije znao pravila

Đoković: Prešao sam reketom preko mreže

Novak Đoković je priznao da je prešao reketom mrežu u meću protiv Andyja Murraya, ali da nije dotakao mrežu.

Đoković je sinoć u četvrtfinalu Mastersa u Miamiju savladao Murraya sa 7:5 i 6:3, a početkom meča je osvojio jedan sporan poen kada je odigrao volej preko mreže.

"Biću potpuno iskren sa vama, jesam prešao reketom preko mreže i to sam rekao i Andyju. Rekao sam mu da nisam dotakao mrežu". 

"Moja greška, mislio sam da je dozvoljeno prestupiti u njegovo polje bez dodira sa mrežom, i zato sam mislio da sam osvojio poen. Nisam znao da je pravilo da ne smijem preći reketom preko mreže i to je sve što mogu da kažem", rekao je Đoković. 

"Osjetio sam da je uzrujan, zato sam želio da obratim pažnju na to. Kakva god da je bila odluka, želio sam da se koncentrišem na svaki sljedeći poen", istakao je Novak Đoković koji će u polufinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.