Đoković: Sada sam bolji nego 2011. godine

Osjeća da je uznapredovao

Đoković: Sada sam bolji nego 2011. godine

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je za inostrane medije izjavio da je trenutno bolji igrač nego što je bio 2011. godine, kada je zasjeo na prvo mjesto ATP liste i osvojio deset turnira.

"To je bila godina kada sam postao prvi igrač svijeta i kada sam u pet setova pobijedio Rogera Federera na US Openu, što mi nikad prije nije pošlo za rukom. Zbog toga ta godina zauzima posebno mjesto u mom srcu", rekao je Đpković i dodao:

"Međutim, danas se osjećam još spremnije, snažnije i fizički i psihički. Pored svega toga, sretniji sam i spokojniji. Dijeta bez glutena mi je mnogo pomogla".

Đoković od početka 2015. godine dominira svjetskim tenisom, budući da je već osvojio Australian Open i prva tri Mastersa u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti