Đoković se vraća na prvo mjesto ako osvoji Wimbledon!
Foto: EPA

Ukazala se prilika

Đoković se vraća na prvo mjesto ako osvoji Wimbledon!

Srbijanski teniser Novak Đoković i dugogodišnji broj 1 na ATP listi mogao bi se uskoro vratiti na tu poziciju.

Đokoviću se put do prvog mjesta na ATP listi otvorio ispadanjem Andyja Murrayja u četvrtfinalu Wimbledona, a sve što mu je potrebno jeste da trijumfuje na ovom Grand Slamu.

Murray je bio branioc titule na Wimbledonu i ispadanjem u četvrtfinalu će izgubiti 1.640 bodova. Britanac trenutno ima 1.425 bodova više od Đokovića, ali u slučaju da srbijanski teniser dobije sve do kraja stigao bi do 7.965 bodova i imao bi nešto više od 200 bodova više od Murrayja.

Novak Đoković će u četvrtfinalu Wimbledona igrati protiv Tomasa Berdycha, a u eventualnom polufinalu će ga čekati bolji iz meča Rogera Federera i Miloša Raonića.

Podsjetimo, Andy Murray je danas poražen od Sama Querreyja rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6 a nije bio u mogućnosti pružiti bolji otpor zbog problema sa povredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi