Đoković upisao 29. pobjedu zaredom u dvorani

Wawrinka uhvatio samo tri gema

Đoković upisao 29. pobjedu zaredom u dvorani

Novak Đoković je obavio svoj posao u drugom kolu, upisao je drugu pobjedu. Ostao je na terenu 65 minuta, Stanislas Wawrinka je uhvatio tri gema. Iako je početak bio obećavajući.

Wawrinka je napravio break, uspio je povesti 2-0, ali to je bilo sve. Iz poena uz poen Wawrinka je padao, Đoković se dizao.

Novak je uzeo 20 od naredna 23 poena, vrlo brzo je došao na 5-2. Wawrinka je dobio gem za 5-3, iako je Đoković imao set loptu za 6-2. U devetom gemu Novak je brzo stigao do 40:0, Stan je uspio osvojiti jedan poen i set je bio gotov.

Drugi je bio jednosmjerna ulica, Novak je uzeo servis Wawrinki u prvom, trećem i petom gemu. Na kraju meča Novak je imao 13 winnera i 17 neforsiranih pogrešaka, Wawrinka svega osam winnera i 29 neforsiranih pogrešaka.

Pobjeda protiv Švicarca za Novaka je bila 29 uzastopna u dvorani, nakon koje je korak do potvrde broja jedan na kraju godine. Jedinicu će Novak osigurati ukoliko u trećem meču savlada Tomaša Berdycha u petak.

Grupa A:
Novak Đoković (Srb) - Stanislas Warinka (Švi) 6-3, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.