Đoković uz dosta muke pobijedio Simona
Foto: EPA

Novak u četvrtfinalu

Đoković uz dosta muke pobijedio Simona

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australian Opena.

Đoković je u osmini finala savladao Francuza Gillesa Simona s 3:2, po setovima 6:3, 6:7, 6:4, 4:6 i 6:3.

Veliku borbu donio je prvi set. Novak je u četvrtom gemu oduzeo servis Simonu, ali je Francuz odmah uzvratio. 

Potom je Simon imao novu šansu za oduzimanje servisa Đokoviću. Ipak, Nole je spasio četiri break lopte, da bi zatim on uspio doći do breaka i vodstva od 5:3. Imao je Simon ponovo šansu da se vrati u prvi set. Međutim, Novak je uspio da spasi dvije break lopte, te je iskoristio četvrtu set loptu za osvajanje prvog seta sa 6:3.

I drugi set donosi dosta uzbuđenja. Imala su oba tenisera mnoštvo šansi da dođu do breaka, koji bi prelomio set. Ušlo se u tie-break u kojem Simon potpuno dominira, te dolazi do osvajanja seta sa 7:6.

Zanimljiv i sjajan tenis viđen je i u trećem setu. Nole je na otvaranju napravio break, ali se francuski teniser ponovo vratio u petom gemu. Međutim, Nole je vrhunski odigrao deseti gem. Pravi novi break i dolazi do osvajanja trećeg seta sa 6:4 i vodstvo od 2:1.

Četvrti set sa dvije break šanse otvara Simon. Nastavio je Francuz sa sjajnom igrom, a Nole se jedva spašavao, te je uspio da se vrati nekoliko puta iz gotovo izgubljene pozicije.

Ipak, u devetom gemu Simon koristi šansu. Oduzima servis Novaku, a zatim servira za 6:4 i izjednačenje rezultata na 2:2.

Međutim, Novak je odigrao najbolje kada je najviše trebalo. Dominirao je u petom setu. Nije ostavio ni trunku šanse Simonu, a odlučujući set je dobio sa 6:3.

Australian Open, osmina finala:

Đoković - Simon 3:2 (6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi