Parižani tuguju za Rogerom Federerom
Foto: EPA

Kraj Federera na Roland Garrosu

Parižani tuguju za Rogerom Federerom

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer ne namjerava igrati na Grand Slamu u Parizu.

Pariz je obožavao Rogera, no iskusni teniski majstor očigledno više neće nastupati na Roland Garrosu, na kojem nije igrao ni prošle godine. I to mu je pomoglo, zaobišao je povrede i osvojio šest turnira.

"Teško je to sada reći, ali šljaka mi smeta, nagriza me i otvara povrede, pa mi onda propada ostatak sezone", rekao je Federer.

On je samo jednom osvojio Roland Garros, a četiri puta je izgubio finala u Parizu. Po svemu sudeći, Roger nastavlja bez Roland Garrosa, posvetit će se Wimbledonu gdje je osvojio osam trofeja.

Iako je Rafa Nadal kralj šljake, sigurni smo da će u gradu svjetlosti biti razočarani što neće moći da gledaju jednog od najvećih majstora ovog sporta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi