Plava šljaka se vraća u Madrid?

Uprkos nezadovoljstvu tenisera

Plava šljaka se vraća u Madrid?

Masters u Madridu mogao bi se ponovo igrati na plavoj šljaci.

Prije četiri godine organizatori su umjesto narandžaste postavili plavu šljaku, zbog čega su teniseri iznijeli veliki broj kritika na račun Jona Cirijaka, vlasnika i direktora turnira.

Među njima su bili Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, ali i Caroline Wozniacki koja je zaradila povredu skočnog zgloba. 

Ipak, Cirijak smatra da je plava boja bila pun pogodak.

"Mogli ste mnogo bolje da vidite lopticu, jedini problem je bio taj što su se igrači mnogo klizali, ali se oni nikada nisu žalili na boju. Televizije koje su radile prenos i igrači saglasili su se da ste mogli mnogo bolje da vidite lopticu. Nadamo se da ćemo ponovo imati plavu šljaku, svi je žele", izjavio je nekadašnji rumunski teniser.

Masters u Madridu igraće se od 5. do 14. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti