Poraz braće Bryan, Kanada blizu polufinala

Srbija vodi 2:1

Poraz braće Bryan, Kanada blizu polufinala

M. Maksimović

Češka, Argentina, Srbija i Kanada su nakon jučerašnjih mečeva parova, korak bliže polufinalu. Dueli parova u Vancouveru i Boiseu su bili klasični za Davis Cup, trajali su preko četiri sata.

Zimonjić i Bozoljac su uspjeli pobjediti braću Bryan,Boba i Mike u pet setova, predhodno su ispustili 2-0. U 27.gemu petog seta, Amerikanci su izgubili svoj servis. Zimonjić je na svom servisu spasio dvije break lopte, braća su spasila prvu, ali ne i drugu meč loptu. Po setovima, na kraju je bilo 7-6(5), 7-6(1) 5-7,4-6, 15-13.

 

Povratak smo imali i u Vancouveru. Bracciali i Fognini su izjednačili na 2-2, prije nego što se krenulo u dugi pet set. Na kraju nije izdražao Fabio Fognini koji gubi svoj servis kod rezultata 13-13, posao je završio Vasek Pospisil. Milos Raonic ima priliku da u nedelju svojoj reprezentaciji osigura ulazak u polufinale. 

 

Benneteau i Llodra su bili blagi favoriti protiv Nalbandina i Zebeallosa, ali na terenu to nisu opravdali. Dobili su prvi set, ispustili su break prednosti u trećem, Nalbandian i Zeballo su sigurnom igrom priveli meč kraju. 

 

Kazahstan je na svom terenu uspio osvojiti prvi bod i to kroz meč parova. Shukin i Golubev su produžili nadu. 

 

Svjetska grupa, četvrtfinale:

Kazahstan - Češka 1:2 

USA - Srbija 2:1 

Kanada - Italija 2:1

Argentina - Francuska 2:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.