Protiv Federera se ne može

Poraz Damira Džumhura

Protiv Federera se ne može

M. Šljivak

Damir Džumhur nije uspio da napravi senzaciju u prvom kolu Wimbledona. Roger Federer je jednostavno prejak, a Švicarac je najboljeg bh. tenisera savladao sa 3:0, po setovima, 6:1, 6:3 i 6:3.

Federer je ekspresno završio prvi set. Uspio je u dva navrata oduzeti servis najboljem bh. teniseru, dok je Švicarac bio dosta sigruan na svoj servis, te je za 19 minuta igre dobio prvi set sa 6:1.

Drugi set donosi mnogo veći otpor Džumhura. Uspio je bez vežih problema osvajati gemove na svoj servis, ali je u sedmom gemu ipak posustao. Federer ponovo pravi break, kojeg potvrđuje već u narednom gemu za 5:3.

Novim oduzetim servisom u devetom gemu Federer osvaja i drugi set sa 6:3, te dolazi do 2:0 u setovima.

Bez većih problema je Federer riješio i treći set. U četvrtom gemu je oduzeo servis Džumhuru, a na svoj servis je lagano rješavao poene za sigurnu prednost i vodstvo.

Damir je u ovom setu uspio da osvoji tri gema, ali više od toga nije moglo, te je Fedex zasluženo slavio pobjedu.

Wimbledon, 1. kolo:

Federer - Džumhur 3:0 (6:1, 6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.