Rafael Nadal upisao 300. pobjedu na šljaci

Španac bez problema u četvrtfinale

Rafael Nadal upisao 300. pobjedu na šljaci

Do sada je završeno šest mečeva trećeg kola ATP Masters turnira u Monte Carlu, a prvo ime dana je najbolji svjetski teniser Rafael Nadal.

Španac nije imao problema protiv Italijana Andreasa Seppija, kojeg je savladao sa 6:1 i 6:3 po setovima. Za Španca je to bila 300. pobjeda na šljaci u karijeri čime je postao tek 11. igrač  u historiji open ere s tim dosegom.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Davida Ferrera koji je u derbiju trećeg kola izbacio Grigora Dimitrova sa 6:4 i 6:2 po setovima. Od mladog Bugarina s eočekivao mnogo bolji otpor, ali je iskusni Španac odigrao sjajan meč i nije mu dozvolio d napravi iznenađenje.

Siguran plasman dalje ostvario je i Roger Federer. Švicarski veteran je sa 2-0 u setovima (6:4, 6:1) slavio protiv Lukasa Rosola, a u četvrtfinalu će igrati protiv domaćeg igrača Jo-Wilfrieda Tsonge koji je slavio sa 5:7, 6:3 i 6:0 protiv Fabija Fogninija.

Pobjednik Australian Opena Stanislas Wawrinka četvrtfinale je izborio pobjedom protiv Nicolasa Almagra bez borbe, jer je Španac zbog povrede odustao od meča. Wawrinka će za polufinale igrati protiv Miloša Raonića koji je izbacio Tommyja Robreda sa 2-0 u setovima (6:4, 6:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.