Raonić posljednji polufinalista Australian Opena

Kanađanin savladao Gaela Monfilsa

Raonić posljednji polufinalista Australian Opena

E. Čaušević

Miloš Raonić je posljednji polufinalista Australian Opena.

Kanadski teniser je u četvrtfinalu savladao francuskog tenisera Gaela Monfilsa nakon četiri seta, rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). Raonić je i u današnjem meču potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, te da je najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australian Openu.

Raonić je sjajno otvorio današnji meč i nakon tri gema stigao je do breaka prednosti. Set je zaključio sa još jednim breakom i činilo se da Monfils nema rješenje za Kanađanina. Ipak, francuski teniser je u drugom setu pokazao zbog čega je u četvrtfinalu, igrao je sjajno i sasvim zasluženo je izjednačio na 1:1 u setovima.

Ipak, to je bilo sve vrijedno pomena što je danas uradio Francuz protiv Raonića. Kanadski teniser je u trećem setu dominirao i slavio sa 6:3, dok je četvrti set čekao na pogrešku protivnika kako bi stigao do breaka. Na kraju je Raonić to i dočekao u devetom gemu, te je na svoj servis izborio polufinale Australian Opena.

Miloš Raonić u polufinalu Australian Opena igra protiv Andyja Murrayja koji je danas u četvrt finalu bio bolji od španskog tenisera Davida Ferrera.

Australian Open, četvrtfinale:

Raonić - Monfils 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi