Raonićeva partija života za finale Wimbledona

Slavio protiv Federera

Raonićeva partija života za finale Wimbledona

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u finale Wimbledona nakon današnje pobjede protiv Švicarca Rogera Federera 3:2 u setovima.

Raonić je veoma dobro otvorio meč te je sredinom prvog gejma uspio napraviti brejk i set osvojiti sa 6:3. U drugom setu nije bilo brejkova pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Federer koji je slavio sa 7:3. 

Dobio je Roger nakon toga i treći set i to brejkom u sedmom gejmu kada je Raonić nešto lošije servirao. Federer je u četvrtom setu propustio veliki broj brejk lopti što je Raonić kaznio u dvanaestom gejmu, napravio brejk i slavio sa 7:5.

Posljednji set Raonić je osvojio zahvaljujući brejku kojeg je napravio u četvrtom gejmu. Do kraja seta odigrao je sjajno i nije dopustio Rogeru nikakvu šansu da se vrati u meč.

Kanađaninu će ovo biti prvo finale Wimbledona, a tamo će igrati protiv boljeg iz meča Murray-Berdych.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi