Roger se za rođendan nagradio četvrtfinalom

Čilić pao u tri seta protiv Federera

Roger se za rođendan nagradio četvrtfinalom

Roger Federer je pola sata prije svog 33. rođendana uspio slomiti otpor Marina Čilića te nakon 159 minuta velike borbe pobijediti sa 7-6(5) 6-7 (3) 6-4.

Čilić je gotovo tri sata prijetio drugom nositelju, nakon što je u desetom gemu drugog seta spasio čak šest meč-lopti, a potom odlično odigranim tie-breakom odveo dvoboj u treći set. U prvom setu je bilo malo break prilika, tek tri lopte ukupno. Dvije je imao Federer, u prvom i devetom gemu, Marin jednu u šestom. U tie breaku je Roger bio bolji za nijansu, iskoristivši drugu set loptu. U trećem je Federer napokon stigao do breaka, Marin je potrošio 40:15 na svom servisu u devetom gemu, Roger je iskoristio desetu break loptu za prolaz dalje.

" Lijepo je pobijediti u ovakvom meču, pogotovo što sam tokom karijere znao gubiti u sličnim situacijama. I ove sam sezone izgubio nekoliko mečeva u kojima sam propuštao mnogo prilika. "Marin je igrao jako dobro, a uspijevao je kroz duža razdoblja u meču igrati na visokoj razini. Zbog toga sam još sretniji što sam uspio pronaći put do pobjede" pojasnio je Roger nakon meča.

Federera u četvrtfinalu čeka Španac David Ferrer koji je pobijedio Ivana Dodiga sa 1-6, 6-3, 6-3 u meču u kojem je Međugorac propustio veliku priliku za četvrtfinale.Dodig je u prvom setu kapitalizirao sve Ferrerove pogreške, ali kada je trebao potpuno slomiti otpor sedmog tenisera svijeta, Ivan je zakazao. U poraz su ga odvele neiskorištene break-lopte u drugom i trećem setu. Na početku drugog seta imao ih je čak šest, u prvom gemu trećeg seta još tri, ali nijednu nije uspio realizirati.

Za razliku od Dodiga, Ferrer se pokazao maksimalno racionalnim, iskoristivši jedinu priliku u drugom setu te još dvaput slomivši Dodigov servis u trećem. Više od toga mu nije trebalo za prvi prolaz u četvrtfinale.

Milos Raonic je također imao puno posla sa Francuzom Benneteaom koji je Kanađaninu dva puta uzeo servis u drugom setu. Rani break na početku trećeg na kraju se pokazao presudnim. Feliziano Lopez je baš kao i Raonic breakom na otvaranju trećeg seta presudio četvrtom nositelju Tomasu Berdychu.

Osmina finala:
Milos Raonic (Kan, 6) - Julien Benneteau (Fra) 6-3, 4-6, 6-4
Feliziano Lopez (Špa) - Tomas Berdych (Cze, 4) 3-6, 6-3, 6-4
Roger Federer (Švi, 2) - Marin Čilić (Hrv, 15) 7-6(5), 6-7(3), 6-4
David Ferrer (Špa, 5) - Ivan Dodig (Hrv) 1-6, 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.