Serena nastavila put prema trećeoj tituli zaredom

Makarova i Azarenka prošle dalje

Serena nastavila put prema trećeoj tituli zaredom

Teme:

Kod teniserki plasman u četvrtfinale su osigurale Flavia Pennetta, Viktoria Azarenka, Ekatarina Makarova i Serena Williams. Talijanka Flavia Pennetta plasirala se u četvrtfinale pobjedom protiv Casey Dellacque iz Australije sa 7-5 6-2.

Dellacqua nikada nije došla do četvrtfinala na Grand Slamu dok je Pennetta bila među osam i ove godine u Australiji te je isti uspjeh ponovila i na US Openu.  Eugenie Bouchard je imala deset break lopti, samo je dvije iskoristila. Na drugoj strani Ekaterina Makarova je ispustila break prednosti u prvom, ali je u tie breaku bila sigurna.

U drugom je Ruskinja vodila 4-2, Kanađanka se vratila, ali je onda odluka pala u desetom gemu. Serena Williams također nije izgubila niti set u susretu protiv Kaie Kanepi iz Estonije. Kanepi je izgubila sa 6-3 6-3 i Williams je tako nastavila pohod prema trećem uzastopnom naslovu u New Yorku.

Aleksandra Krunić je odigrala još jedan odličan meč, ali nije uspjela stići do četvrtfinala. Azarenka je imala velikih 3-0 u prvom setu, ali mlada teniserka iz Srbije sa četiri gema zaredom pravi preokret. U sedmom gemu drugog Azarenka je došla do 0:40, Aleksandra je izvukla dvije lopte, ne i treću. Nakon što je u sedmom gemu trećeg seta teniserka iz Srbije izgubila servis, imala je veliku priliku da se vrati u sljedećem. Propustila je dvije break lopte, novu priliku nije dobila.

Rezultati osmine finala:
Serena Williams (SAD, 1) - Kaia Kanepi (Est) 6-3, 6-3
Flavia Pennetta (Ita, 11) - Casey Dellacqua (Aus, 29) 7-5, 6-2
Viktoria Azarenka (Blr, 16) - Aleksandra Krunić (Srb) 4-6, 6-4, 6-4
Ekaterina Makarova (Rus, 17) - Eugénie Bouchard (Kan, 7) 7-6 (2), 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti