Sereni okršaj sestara, Radwanska izbacila Jankovićevu

Wimbledon

Sereni okršaj sestara, Radwanska izbacila Jankovićevu

E. Škorić

Poznati su svi parovi četvrtfinala Wimbledona u ženskoj konkurenciji.

Agnieszka Radwanska je za sat i 45 minuta igre uspjela da pobijedi Srbijanku Jelenu Janković, koja je u ovaj meč ušla s dosta optimizma pošto je prethodno izbacila aktuelnu prvakinju Petru Kvitovu.

Jelena je vodila 3:1 u prvom setu, ali je Radwanska do kraja napravila brejk više i prvi set dobila sa 7:5. U drugom setu bilo je 6:4, pošto je Poljakinja pravila brejk u petom i devetom gemu. Radwanska će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Madison Keys. 

Zanimljivo je bilo u duelu sestara Williams, a pobjeda je pripala Sereni, prvoj igračici svijeta. Ona je sa 6:4, 6:3 savladala stariju sestru Venus i za polufinale će se boriti protiv Viktorije Azarenke. 

Azarenka je bez većih problema savladala Belindu Benčić. Bjeloruskinja je slavila sa 6:2, 6:3 za malo više od sat vremena igre. Caroline Wozniacki, peta na WTA listi, neočekivano je poražena od Garbine Muguruze. Španjolka je slavila sa 6:4, 6:4, pa joj slijedi meč sa Timeom Bacsinszky, koja je sa 1:6, 7:5, 6:2 pobijedila Rumunku Monicu Niculescu.

Maria Šarapova je očekivano, sa 6:4, 6:4, pobijedila Zarinu Diyas i igrat će u četvrtfinalu protiv Amerikanke Coco Vandeweghe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti