Stuttgart: Federer na "mišiće"

Švajcarac teškom mukom do četvrtfinala

Stuttgart: Federer na "mišiće"

Roger Federer teškom mukom je savladao Amerikanca Taylor Harry Fritza (6:4, 5:7, 6:4) u osmini finala Stuttgarta.

Treći teniser svijeta propustio je ove sezone nekoliko turnira, uključujući i Roland Garros, a velika pauza svakako se odrazila na igru Švajcarca.

Za osvajanje prve dionice Federeru je bio dovoljan brejk u sedmom gemu. 

Odgovor 65. tenisera svijeta uslijedio je već u narednom setu. Oba igrača bila su sigurna na svoj servis sve do 12. gema kada Fritz korisit četvrtu brejk loptu i dolazi do poravnanja u meču.

I u odlučujućoj dionici američki teniser je pružao odličnu igru, ali je iskusni Federer konačno prelomio duel oduzimanjem servisa rivalu u devetom gemu. U 10. gemu Fedex nije prepustio ni gram šanse Fritzu, pa je sa samo jednim izgubljenim poenom na svoj servis priveo meč kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi