Tenis na Igrama u Riju na tvrdoj podlozi

Odluka koja će obradovati Đokovića

Tenis na Igrama u Riju na tvrdoj podlozi

Međunarodna teniska federacija donijela je odluku prema kojoj će se tenisko takmičenje na Olimpijskim igrama, koje će se 2016. godine održati u Rio de Janeiru, igrati na tvrdoj betonskoj podlozi.

Ova informacija svakako će obradovati trenutno prvoplasiranog na ATP listi, srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, koji je prije samo nekoliko dana osvojio Australian Open.

Teniski mečevi na posljednjim Igrama u Londonu igrani su na travnatoj podlozi i tada se zlatnom medaljom okitio Andy Murray, dok je Đoković ostao bez odličja pošto je izgubio meč za bronzu.

Ako je suditi po Novakovoj Grand Slam statistici titula osvojenih na tvrdoj betonskoj podlozi (6/8), jasno je da spada među prve favorite za zlatnu medalju u Rio de Janeiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.