Troicki namučio Wawrinku

Viktor krenuo, pa stao

Troicki namučio Wawrinku

Pružio je Viktor Troicki snažan optor četvrtom igraču svijeta, ali ipak nije uspio da dođe do prve pobjede u međusobnim duelima.

Srbijanski teniser doživio je prvi neuspjeh u 2017. godini. Bolji od njega u 2. kolu Brisbanea bio je Stan Wawrinka (7:6, 6:4).

Troicki je bio nadomak osvajanja prvog seta, međutim, pri vodstvu od 5:4 pretrpio je brejk, a potom dozvolio rivalu da uhvati ritam i slavi u taj-brejku sa 7:5. 

Izjednačena borba viđena je i u drugoj dionici. Teniseri su ljubomorno čuvali servis do rezultata 4:4, da bi u 9. gemu Švajcarac stigao do drugog brejka u meču, a ubrzo i do potvrde i konačnog trijumfa.

Na taj način švajcarski teniser zadržao je maksimalan učinak protiv Troickog (7:0), a u narednoj rundi takmičenja sastaće se sa Britancem Kyleom Edmundom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi