Tsonga nakon velikog preokreta slavio protiv Nishikorija

Masters u Parizu

Tsonga nakon velikog preokreta slavio protiv Nishikorija

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga slavio je danas u sjajnom meču protiv Keja Nishikorija sa 2:1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

Nishikori je naprosto pomeo Tsongu u prvom setu te ga je dobio sa najuvjerljivijim mogućim rezultatom 6:0.

Ipak, Tsonga je od tog trenutka zaigrao mnogo bolje pa je već u narednom setu uzvratio Japancu i slavio sa 6:3 nakon brejka kojeg je napravio u šestom gemu.

U odlučujućem setu viđena je velika drama, jer je Nishikori napravio brejk u osmom gemu i servirao za meč. Ipak, Japanac nije uspio da iskoristi dvije meč lopte, pa je Tsonga napravio brejk. Ušlo se u taj brejk, a tamo se bolje snašao Francuz koji je slavio sa 7:3.

U četvrtfinalu Tsonga će igrati protiv Miloša Raonića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi