Uzbudljiv dan na Roland Garrosu

Deveti dan turnira

Uzbudljiv dan na Roland Garrosu

Deveti dan Roland Garrosa ponudiće nam deset mečeva osmine finala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Od 11 časova na terenu Philippe Chatrier izaće David Goffin i Ernests Gublis, dok će u isto vrijeme na terenu Suzanne Lenglen snage odmjeriti Marcel Granollers i Dominic Thiem.

Nakon što svoj meč završe Španac i Austrijanac trebao bi da uslijedi nastavak duela između Agnieszke Radwanske i Tsvetana Pironkove. Poljakinja je u trenutku prekida vodila sa 6:2, 3:0.

Kiša je prekinula još jedan duel i to onaj između Simone Halep i Samanthe Stosur. Rumunka je imala vodstvo u prvom setu od 5:3, a vremenski uslovi nisu dozvolili dalji nastavak. Publika u Parizu imaće priliku da ovaj okršaj posmatra na terenu broj jedan od 11 časova.

Na centralnom terenu Philippe Chatrier takođe bi trebalo da vidimo susret Novaka Đokovića i Roberta Bautiste-Aguta, ali i okršaje Serene Williams i Eline Svitoline, odnosno Venus Williams i Timee Bacsinszky.

Treba napomenuti da je najbolji teniser svijeta trenutno u pohodu na 28. uzastopno četvrtfinale na Grand Slam turnirima.

David Ferrer i Tomas Berdych rekete će ukrstiti na Suzanne Lenglenu, a po završetku njihovog dvoboja na teren će istračati Carla Suarez Navarro i Yulia Putintseva, dok će Kiki Bertens za protivnicu imati Madison Keys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi