Venus Williams zaplakala, pa napustila press konferenciju

Nakon pitanja o tragediji

Venus Williams zaplakala, pa napustila press konferenciju

Američka teniserka Venus Williams danas je savladala Elisu Mertens u 1. kolu Wimbledona rezultatom 2:0 u setovima, a nakon meča je održala veoma emotivnu press konferenciju.

Nakon nekoliko pitanja vezanih za tenis, Venus su upitali kako se osjeća nakon što je preminuo čovjek kojeg je ozlijedila u saobraćajnoj nesreći na Floridi.

"Ne postoje riječi kojim mogu opisati kako se osjećam. Teško mi je, devastirana sam", pričala je Venus prije nego što je počela da plače, nakon čega nije mogla nastaviti.

Organizator press konferencije je potom zamolio sve novinare da joj ne postavljaju pitanja vezana za tragediju, ali je Venus brzo napustila svoju poziciju.

Venus Williams se (nepravedno) smatra krivom za smrt 78-godišnjeg Jeromea Barsona, koji je nedavno preminuo nakon smrtonosne saobraćajne nesreće koja se dogodila 9. juna u Palm Beachu. Tada je Williams ušla vozilom u raskrsnicu dok je na semaforu bilo zeleno, i da je išla brzinom od pet milja na sat (manje od 10 kilometara na sat), kada je drugo vozilo udarilo u njeno. Prema policijskom uviđaju teniserka nije bila pod uticajem alkohola ili opijata.ž


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi