Verdasco izbacio Thiema sa Mastersa u Parizu

Španac slavio u dva seta

Verdasco izbacio Thiema sa Mastersa u Parizu

Španski teniser Fernando Verdasco plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu nakon što je danas pobijedio Austrijanca Dominica Thiema sa 2:0 u setovima.

Thiem se trenutno nalazi u veoma lošoj formi, a to je potvrdio i danas porazom od 39. tenisera svijeta. S druge strane, Verdasco igra sve bolje u posljednje vrijeme i sigurno da ga očekuje dodatni napredak na ATP listi.

Verdasco je prvi set riješio u svoju korist nakon što je napravio brejk u petom gejmu i slavio kasnije sa 6:4. U drugom setu viđeno je nešto više uzbuđenja i tri brejka. Verdasco je stekao prednost nakon što je napravio brejk u trećem gejmu, ali Thiem je kasnije uzvratio i izjednačio na 4:4. Ipak, Španac odmah nakon toga pravi novi brejk kojim rješava meč u svoju korist sa 6:4. 

Verdasco će u četvrtini finala igrati protiv boljeg iz meča Jack Sock-Lucas Pouille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi