Verdasco nakon četiri godine

Šesti naslov u karijeri

Verdasco nakon četiri godine

Od 2010. godine kada je osvojio posljednji naslov (Barcelona), prošle su četiri godine do novog trijumfa Fernanda Verdasca. U tom periodu je Fernando izgubio pet finala. U Houstonu je igrao samo jednom, prošle godine je poražen u drugom kolu.

Ove godine je otišao do kraja, u finalu je savladao Nicolasa Almagra 6-3, 7-6(4). Break za 3-1, bio je presudan u prvom setu. Istu prednost je imao Verdasco i u drugom ali se Alamgro vratio na 5-5. Gem je bio dug, Almagro je iskoristio petu break loptu. I u tie breaku je bilo preokreta, na kraju je Verdasco uzeo četiri poena zaredom za konačni trijumf.

Finale:
Fernando Verdasco (Špa, 4) - Nicolas Almagro (Špa, 3) 6-3, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti