Verdasco poslao Nadala kući
Foto: EPA

Poraz Nadala u prvom kolu

Verdasco poslao Nadala kući

M. Šljivak

Rafael Nadal završio je učešće na Australian Openu već u prvom kolu.

Njega je s prvog Grand Slama sezone izbacio sunarodnjak Fernando Verdasco s 3:2, po setovima 7:6, 4:6, 3:6, 7:6 i 6:2.

Gotovo pet sati je trajao duel španskih tenisera, a na kraju se 32-godišnji Verdasco pobrinuo za prvo iznenađenje.

Prvo set je donio dosta siguran servis na obje strane.  Imao je u devetom gemu Verdasco tri break lopte, ali se Nadal uspio spasiti. Prvi set je otišao u tie-break, gdje više uspjeha ima Verdasco, koji osvaja set sa 7:6.

Dosta uzbuđenja je viđeno i u nastavku. Drugi set donosi bolje otvaranje Nadala, koji je na otvaranju napravio break, ali se u osmom gemu Verdasco vratio. Međutim, već u narednom Nadal ponovo oduzima servis protivniku, te sigurnim servisom dolazi do osvajanja seta sa 6:4.

Nadal u trećem setu igra dosta sigurno. Bez većih problema je dobio ovaj dio igre sa 6:3, ali tu je bio kraj za Rafu.

Iako je imao priliku da riješi meč u tie-breaku četvrtog seta u tome nije uspio, pa je Verdasco došao do izjednačenja na 2:2.

Potpuno je pao Nadal u petom setu. Iako je imao prednost breaka, Verdasco uzima tri naredna servisa Rafi, te osvaja set sa 6:2 i dolazi do prolaska i dalje i velikog iznenađenja.

Australian Open, 1. kolo:

Verdasco - Nadal 3:2 (7:6, 4:6, 3:6, 7:6 i 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi