Wawrinka skroman: Ne pripadam u Top 4, tamo su legende

Wawrinka veoma poštuje veliku četvorku

Wawrinka skroman: Ne pripadam u Top 4, tamo su legende

Švicarski teniser i četvrti reket svijeta Stand Wawrinka ne vidi sebe među najbolja četiri tenisera, jer kako kaže, tamo se nalaze samo legende ovog sporta.

Stan je ove godine osvojio drugi Grand Slam u karijeri, ali kaže da ipak nije na nivou Andyja Murraya, a pogotovo ne Đokovića, Nadala ili Federera.

"Kada sam osvojio drugi Grand Slam, moja se reputacija povećala jer je samo 26 tenisera u historiji koji su to uspjeli da urade", rekao je Wawrinka i onda skromno dodao:

"Ja ne potcjenjujem sebe, ali oni (Đoković, Nadal, Federer, Murray) imaju nadimak 'velika četvorka' zbog svega što su uradili u zadnjih deset godina. Ne želim tu da dodajem sebe. Moje mjesto nije tu, to su legende ovog sporta".

Wawrinka je u ovogodišnjem finalu Roland Garrosa slavio protiv Đokovića, a prvi Grand Slam je osvojio pobjedom protiv Nadala u finalnom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.