Williams sigurne, Krunić iznenadila Ostapenko

WTA turnir u Cincinnatiju, 1. kolo

Williams sigurne, Krunić iznenadila Ostapenko

D. Rakanović

Američka teniserka Venus Williams plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Cincinnatiju. 

Ona je na startu turnira bez većih problema savladala sunarodnjakinju Alison Riske sa 6:2, 6:0, nakon 68 minuta igre. 

U narednom kolu igraće protiv australijske teniserke Ashleigh Barty. 

Iznenađenje u prvom kolu priredila je teniserka iz Srbije Aleksandra Krunić koja je eliminisala Jelenu Ostapenko sa 6:4, 6:2. 

U drugom kolu Krunić će igrati protiv španske teniserke Carle Suarez-Navarro koja je na startu turnira bila bolja od Hrvatice Mirjane Lučić- Baroni sa 6:3, 7:5. 

Njemačka teniserka Julia Goerges je savladala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6:4, 6:4. U narednoj rundi Nijemica će igrati protiv pobjednice duela Abanda - Linette. 

Plasman u drugo kolo obezbijedila je i slovačka teniserka Dominika Cibulkova koja je savladala Hrvatica Ana Konjuh sa 5:7, 7:5, 6:2. 

Cibulkova će u narednom kolu igrati protiv francuske teniserke Alize Cornet. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi