"Zar u Sarajevu nema više onih koji nas podržavaju?"

Džumhur sretan zbog pobjede, razočaran zbog posjete

"Zar u Sarajevu nema više onih koji nas podržavaju?"

Damir Džumhur je nakon meča bio zadovoljan zbog svoje odlične partije, ali i vidno razočaran zbog itekako slabog odziva navijača tokom prvog dana Davis Cupa u Sarajevu.

"Zadovoljan sam nakon pobjede mada moram istaći da mi je zaista žao što je Grigelis predao. Nakon što sam izgubio prvi set, ušao sam u svoj ritam i s lakoćom osvojio dva sljedeća. Bio sam u naletu i moram istaći da sam siguran da pobjeda ne bi došla u pitanje ni da se meč nastavio. Lično smatram da nisam bio nimalo loš ni u prvom setu, ali je Litvanac bio još bolji", rekao je Damir i potom se osvrnuo na Bašićev poraz od Berankisa:

"Žao mi je što je Bašić izgubio. To je bila velika prilika za nas, ali šta da se radi. Baš kod rezultata 2:0 otišao sam sa trenerom u svlačionicu i rekao sam mu da je meč daleko od gotovog, jer sam vidio da Mirza malo pada. Trener mi je odgovorio: 'Toga me je i strah'. Nažalost, Mirza je izgubio nakon 2:0 ali nema predaje, idemo dalje. Sutra nas očekuju dublovi što vidim kao našu najveću prednost u cijelom duelu sa Litvancima".

Džumhur je svojom pobjedom protiv Grigelisa izjednačio ukupni rezultat na 1:1, a pobjedniku gotovo da nije imao ko aplaudirati. 

"Moram iskoristiti ovu priliku da se dotaknem i posjete. Lagao bih kad bih rekao da nisam duboko razočaran, pokušavamo svi naći neko opravdanje 'vadeći' se na to da je radni dan, ali ne znam šta je razlog. Nije valjda do simbolične cijene od 5 KM? Zar u Sarajevu nema više onih koji su u ovom meču prepoznali našu historijsku šansu da napravimo najeći uspjeh bh. tenisa? Nadam se da će sutra biti bolje, a ja želim pozvati ljude da nas podrže. Nije to to bez njih, jednostavno su nam potrebni", zaključio je Damir Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.