Kako je MUP Hrvatske sastavio crnu listu navijača

U Hrvatskoj se ne smiruju strasti

Kako je MUP Hrvatske sastavio crnu listu navijača

Najveći derbi hrvatskog fudbala između Dinama i Hajduka otkazan je nakon što su fudbaleri ekipe iz Splita odbili da izađu na teren. 

Do ove odluke došlo je nakon što je zabranjen ulazak za 50 navijača ekipe iz Splita na južnu tribinu stadiona Maksimir. Temeljem sudskih odluka ulazak na tribinu zabranjen je za 39 navijača Hajduka, a potom se pojavila lista na kojoj su se našla 92 imena pripadnika Torcide. 

MUP je dostavio listu na kojoj su se našla 92 imena, što je za čelnike Hajduka bilo neprihvatljivo. MUP je 53 navijača kojima nije izrečena sudska zabrana označio kao navijače kojima se ne smiju prodavati ulaznice. Policija je te osobe svrstala u C kategoriju, odnosno u skupinu rizičnih navijača, prenosi Jutarnji.hr. 

Na listi MUP-a nalazi se 39 pripadnika Armade, dok je na toj listi čak 300 pripadnika Bad Blue Boysa. Tako je dijelu ljudi zabranjen ulazak na stadion iako im nije izrečena sudska zabrana. MUP ima svoje liste i napravio ih je prema internim evidencijama, što im omogućava zakon. Radi se o listi na kojoj su pobrojana imena, njihov datum rođenja, te osnova po kojoj im je zabranjeno prisustvovanje utakmicama. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.