Policija spriječila sukob navijača Travnika i Rudara

Neredi na tribinama u Vitezu

Policija spriječila sukob navijača Travnika i Rudara

S. Mlaćo

Nema sumnje da će u novoj sezoni biti vruće i na tribinama u Premijer ligi, ali i Prvoj ligi Federacije naše zemlje. 

Vrlo često svjedočili smo incidentima zbog kojih pažnja sa zelenih terena preseli na tribine, ali iskreno se nadamo da će takvih u novoj sezoni biti vrlo malo ili nikako.

Pravu malu uvertiru uoči početka nove sezone u Prvoj ligi Federacije jučer su u Vitezu na 21.Memorijalnom turniru “Galib Mujičić“ imali navijači Travnika, popularna Gerila i Rudara iz Kaknja, koji nose naziv Green Firm.

Naime, ova dva tima sastali su u finalnu turnira, a nakon jednog faula na sredini terena grupa većinom starijih navijača Rudara vrijeđala je igrače Travnika nazivavši ih pogrdnim imenima, što se nije svidjelo popularnoj Gerili koja je nedaleko od njih stajala bez navijačkih obilježlja.

Došlo je do koškanja ali i kratkog sukoba, a eskalaciju istih  spriječili su pripadnici policije koji su odvojili dvije navijačke skupine. Navijači iz Travnika odgovorili su malom bakljadom, a nedugo zatim su i napustili  tribine gradskog stadiona u Viteza te se situacija smirila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi