Bakljada navijača Čelika

Robijaši u 60. minuti "zapalili" Bilino polje

Piše: D. Kurbegović
Nogometaši Čelika večeras su imali veliku podršku s tribina Bilinog polja.

Nakon skoro tri godine popularni "Robijaši" su se vratili u svoj dom, a večeras su protiv Zrinjskog pokazali zašto su nedostajali našem nogometu. Nema mnogo stadiona u Premijer ligi i navijačkih skupina, koji se mogu pohvaliti s takvom lojalnosti i ljubavi prema klubu.

Nakon što su "otrgli" klub iz ralja politike, te usvijili novi Statut, klub je počeo da funkcioniše kako je i uvijek trebao. Zdrav klub na zdravim temeljima mamac je za publiku, večeras su najvatreniji pokazali koliko su se zaista zaželjeli Bilinog polja, derbi utakmica i navijanja.

Kako područje Balkana i navijačke skupine ne mogu bez koreografije i bakljade, tako je večeras bilo i u Zenici. Domaći navijači su velikom bakljadom u 60.minuti prekinuli utakmicu na nekoliko minuta, oni su večeras u pravom smislu proslavili povratak na tribine. Istina da je zapaljen veliki broj baklji, ali nijedna nije uletila u teren što se može pohvaliti. Na kraju utakmice navijači i jedne i druge ekipe ispratili su svoje igrače aplauzom i zajedničkim navijanjem, što je najveća pobjeda večerašnje utakmice.