Blackhawks i Predatorsi drže ritam

Četiri pobjede gostiju

Blackhawks i Predatorsi drže ritam

Teme:

Iza nas je još jedna vbrlo zanimljiva noć u NHL-u. Chicago i Nashville su i dalje dvije neporažene ekipe na Zapadu.

Blackhawksi su na svom ledu savladali Philadelphia Flyerse 4:0. Raanta je imao 32 odbrane, Patrick Kane je postigao dva gola, Brandon Saad jedan uz jednu asistenciju. Već nakon prvih dvadeset minutata Chicago je vodio 3:0. Arizona Coyotsi su dugo držali utakmicu protiv Nashvillea u egalu, vodili su 1:0, 3:2, ali na kraju izgubili na penale. Pekka Rinne je zaustavio šut Martina Erata i Predatorsi su stigli do nove pobjede.

Najbolja ekipa Istoka, Montreal je nakon produžetka slavio protiv Detroita. Gol odluke u produžetku postigao je David Desharnais. Drugo mjesto Istoka za sada drži Tammpa. U starom  Saddledomeu gosti su bili bolji od Calgaryja 2:1. Također se igrao produžetak, Ondrej Palat je presudio Calgrayju.

Rezultati:
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 2:1 OT
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 4:0
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 1:2 OT
New Jersey Devils - New York Rangers 3:4 OT
Boston Bruins - San Jose Sharks 5:3
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 2:5
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 3:1
Nashville Predators - Arizona Coyotes 4:3 penali
Colorado Avalanche - Florida Panthers 3:4 OT

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti