Darya Domracheva donijela drugo zlato Bjelorusiji

Tanja Karišik nije uspjela završiti trku

Darya Domracheva donijela drugo zlato Bjelorusiji

Bjeloruskinja Darya Domracheva dugo će pamtiti Zimske olimpijske igre u Sočiju. Bjeloruska bijatlonka je u samo tri dana osvojila dvije zlatne medalje. 

Nakon zlata u potjeri na 10 km, Domracheva se danas okitila zlatnom medaljom i u utrci na 15 km. Uprkos promašenom hicu na drugom gađanju, Domracheva je kroz cilj prošla kao najbrža u vremenu 43:19.6. 

Sjajan dan za Bjelorusiju upotpunila je Nadezhda Skardino osvajanjem bronzane medalje. Ona je za zemljakinjom kasnila 1:38.2, dok se između dvije Bjeloruskinje smjestila Selina Gasparin iz Švicarske sa vremenom 44:35.3. 

Bh. predstavnica Tanja Karišik nažalost nije uspjela završiti današnju utrku. Tanja je bila jedna od šest djevojaka koje nisu uspjel doći do cilja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.