Devilsi još uvijek žive

Kingsi nisu iskoristili prvu meč loptu

Devilsi još uvijek žive

A. Beganović
Teme:

U četvrtom susretu velikog finala NHL-a hokejaši Ney Jersey Devilsa u Los Angelesu su savladali domaće Kingse (3:1), te su tako rezultat u seriji smanjili na 3:1.

Los Angeles Kingsi nisu iskoristili prvu meč loptu, iako je u Los Angelesu sve bilo spremno za veliku proslavu prvog naslova u 45-godišnjoj historiji kluba.

U prve dvije trećine sinoćnjeg susreta nije bilo pogodaka, a onda su Devilsi preko Patrika Eliaša došli do prednosti, no samo dva minuta kasnije Drew Doughty je pogodio za 1:1.

Pet minuta prije kraja susreta Adam Henrique je ponovo Devilse doveo do prednosti, da bi pola minuta prije kraja Ilja Kovaljčuk postigao pogodak za veliku pobjedu Devilsa.

Stanley Cup, četvrta utakmica:
Los Angeles - New Jersey 1:3
(Los Angeles vodi u seriji 3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.