Fenninger: Želim se boriti za tu glupu stvar!

Nakon drugog mjesta u Garmischu

Fenninger: Želim se boriti za tu glupu stvar!

Anna Fenninger je u utrci spusta, koja je u okviru Svjetskog kupa vožena u Garmisch-Partenkirchenu, zauzela drugo mjesto iza Tine Weirather.

Austrijanka je iza sebe ostavila trenutno prvoplasiranu u generalnom poretku Svjetskog kupa Tinu Maza čiju je prednost u borbi za Veliki kristalni globus smanjila na 24 boda.

"Lijepo je da svoju dobru formu uvijek iznova potvrđujem dobrim nastupima i dobrim vožnjama. Sa današnjom utrkom sa u potpunosti zadovoljna", rekla je Fenninger nakon utrke, te dodala:

"Vidjela sam kako je vozila Maze i u sebi sam pomislila 'bila je to dobra vožnja'. Da je Weirather bila toliko brža to je bilo iznenađujuće".

Iako je smanjila prednost da Tinom Maze, Slovenka je u prednosti obzirom da se do kraja sezone voze još dvije utrke u kojima Maze može osvojiti poene, ali ni Fenninger ne želi isključiti mogući nastup u slalomu koji će se voziti u Meribelu.

"Želim se boriti za tu glupu stvar", kazala je Anna u svom stilu želeći reći da ne odustaje od borbe za odbranu Velikog kristalnog globusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.