Kraft: Ovo je san na koji sam rado čekao
Foto: epa.eu

Austrijanac nakon pobjede u Oberstdorfu

Kraft: Ovo je san na koji sam rado čekao

Na početku 63. novogodišnje turneje Četiri skakaonice u Oberstdorfu slavio je 21-godišnji Austrijanac Stefan Kraft. Mladi austrijski skijaš-skakač slavio je zahvaljujući skokovima od 136,5 i 129 metara, odnosno sa ukupno 291,9 poena.

"Nisam mogao poželjeti nešto ljepše. Ovo je san na koji sam rado čekao. Još nikad do sada nisam ovako uživao. Moja dva ovako dobra skoka i dobar timski nastup - jednostavno genijalno", rekao je Kraft nakon pobjede na prvoj stanici Novogodišnje turneje. 

Kao vodeći na "poluvremenu" bilo je neobično u drugoj seriji odlučivati o pobjedniku.

"Bio sam nervozan jer sam znao da sa jednim normalnim skokom mogu pobijediti. Na kraju je drugi skok bio dovoljno dobar, a to je fantastično", kazao je mladi Austrijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.