Norvežani prvi i treći

Dominacija Norvežana u muškoj štafeti

Norvežani prvi i treći

Sprinterska utrka štafeta klasčnim stilom kod nordijaca protekla je u dominaciji Norvežana. Na prvom mjestu završila je prva postava, na trećem druga postava Norveške.

Pobjedu su izborili Eldar Roenning i Ola Vigen Hattestad u to u foto finišu ispred prve postave Kazahstana Nikolaya Chebotka i Alexeya Poltoranina koji su uglavnom bili na trećem i četvrtom mjestu dok je Teodor Peterson držao Švedsku na postolju. Situacija se promijenila u završnici pa su Roenning i Hattestad slavili u vremenu 24:47.40. Treće mjesto sa dvije sekunde i 19 stotinki zaostatka na kraju su izborili Oeysten Pettersen i Eirik Brandsdal ispred Rusa Panzhinskog i Kriukova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.