Pingvini slavili nakon penala, Đavoli bolji od Senatora

NHL

Pingvini slavili nakon penala, Đavoli bolji od Senatora

U noći sa nedjelje na ponedjeljak u najjača hokejaška liga na svijetu ponudila je tek dva susreta.

New Jersey Devilsi su se na svom terenu lako obračunali sa Ottawa Senatorsima, te su na kraju slavili sa zasluženih 5:2. Domaći sastav je već u prvom dijelu igre stekao prednost od dva gola. Prvo je u 2. minuti Đavole u vodstvo doveo Gionta, da bi deset minuta kasnije isto udvostručio Boucher.

Jagr je početkom druge trećine povisio na 3:0, a legendarni Čeh je oborio novi rekord NHL-a, postigavši 122. gol za pobjedu u karijeri. Ovaj 41-godišnji češki hokejaš je ujedno je svojim 12. golom u sezoni ujedno stigao i do osmog mesta najboljih strelaca svih vremena.

da bi tim iz Kanade smanjio preko Greeninga u 6. minuti drugog dijela igre. Pola minute prije kraja istog perioda vodstvo od tri gola prednosti domaćima vratio je Brunner.

U posljednjoj trećini viđen je još po jedan pogodak na obje strane. Prvo je Michalek smanjio na 4:2, da bi konačnih 5:2 postavio Gelinas u 10. minuti posljednjeg dijela susreta.

U drugoj utakmice koja se protekle noći igrala u istom gradu New York Rangersi su poraženi od lidera Istočne Konferencije, a Pittsburgh Penguinsi upisali su pobjedu od 4:3 tek nakon penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.