Plušenko ipak nastupa u Sočiju

Plušenko ipak nastupa u Sočiju

O. Lekić

Međunarodna klizačka federacija - ISU u nedjelju je povukla suspenziju nekadašnjem olimpijskom prvaku - Rusu Jevgeniju Plušenku i vratila mu amaterski status, čime je 28-godišnjoj zvijezdi umjetničkog klizanja otvorila vrata za nastup na Olimpijskim igrama 2014 u domaćem Sočiju. 

Olimpijski prvak iz Torina (2006) je u junu prošle godine izgubio pravo nastupa na Sočiju, jer ga je ISU kaznila zbog nastupa na egzibicijama bez dozvole krovne federacije.

Plušenko, koji u zbirci pored olimpijskog naslova ima i dva srebrena olimpijska odličja (iz Salt Lake Cityja 2002 i Vancouvra 2010), na odluku se pravovremeno žalio, te molio da mu ISU vrati status amatera.

Uprkos problema sa povredom koljena trostruki svjetski (2001, 2003, 2004) i šestostruki evropski prvak (2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2010) izrazio je nadu da će nastupiti na zimskim igrama pred domaćim navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.