Raspucani Kingsi, neporaženi Islandersi

Gosti bili posebno raspoloženi

Raspucani Kingsi, neporaženi Islandersi

Strijelci i gosti su bili posebno raspoloženi u sinoćšnjim utakmica u NHL-u. NY Islandersi su i dalje neporaženi nakon okršaja sa NY Rangersima.

U MSG-u su Rangersi poveli 2:1, ali su onda Islandersi u pet minuta treće četvrtine razmontirali Rangerse. Golovima Okposa, Nelsona i Grabovskog Islandersi su poveli 5:2, na kraju su slavili 6:3.

Los Angeles Kingsi su u Staples Centru razmontirali Edmonton Oilerse 6:1. Quick je imao 31 odbranu, Tanner Pearson je postigao dva gola uz asistenciju. Washington Capitalsi su poraženi na svom ledu, San Jose Sharksi su slavili na penale 6:5. Gosti su vodili 3:0, 4:2, 5:3, ali su Ovechkin i Brouwer vratili domaću ekipu u igru.  Joe Pavelski je postigao pobjedonosni gol.

New Jersey Devilsi su golom Mikea Cammallerija za 2:1 slomili otpor Tampe. Schneider je imao tri odbrane više od Nabokova.

Rezultati:
Washington Capitals - San Jose Sharks 5:6
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 6:1
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 3:2 
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 2:4
New York Rangers - New York Islanders 3:6
Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 3:4 
Carolina Hurricanes - Buffalo Sares 3:4 
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 1:2
Nashville Predators - Calgary Flames 2:3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.