Trostruka pobjeda Norvežana u Davosu

Svjetski kup u nordijskom skijanju

Trostruka pobjeda Norvežana u Davosu

Norvežanski skijaši dominirali su na utrci u nordijskom skijanju koja je u okviru Svjetskog kupa održana u švicarskom Davosu.

 U disciplini 15 kilometara slobodnim stilom Anders Glöersen osvojio je prvo, Petter Northug drugo, dok je Chris Andre Jespersen završio na trećoj poziciji. 

Northug je za svojim zemljakom i pobjednikom kasnio 4,8 sekundi, dok je Jespersen imao zaostatak od 10,4 sekunde za prvoplasiranim.

Trenutni lider Svjetskog kupa Martin Johnsrud Sundby završio je na šestom mjestu sa 13,8 sekundi zaostatka u odnosu na pobjednika. 

Svjetski kup, Davos, 15 km (slobodnim stilom):
1. Anders Glöersen (NOR)   34:27,9
2. Petter Northug (NOR)   + 4,8
3. Chris Andre Jespersen (NOR)   10,4
4. Calle Halfvarsson (SWE)   11,2
5. Jean Marc Gaillard (FRA)   11,6
6. Martin Johnsrud Sundby (NOR)   13,8
7. Finn Haagen Krogh (NOR)   14,9
8. Maurice Manifica (FRA)   15,3
9. Jewgeni Below (RUS)   15,6
10. Dario Cologna (SUI)   17,1

Svjetski kup, generalni poredak:
1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 531 poena
2. Finn Haagen Krogh (NOR) 445
3. Calle Halfvarsson (SWE) 325

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.