Veliki rekord golmana Edmontona

Fenomenalna partija Bena Scrivensa

Veliki rekord golmana Edmontona

U susretu između Edmontona i San Josea, golman kanadske ekipe Ben Scrivens oborio je nevjerovatan rekord. 27-godišnji Scrivens, nekadašnji golman Toronta i Los Angelesa uspio je protiv San Josea odbraniti nevjerojatnih 59 udaraca.

To je najveći broj obrana u regularnom dijelu utakmice u istoriji NHL-a. Predhodni je bio u vlasništvu Mike Smitha koji je 3.aprila 2012. godine na golu Phoenixa skinuo 54 udarca. Zanimljivo, Scrivens je tek prije dvije sedmice došao u Edmonton iz Los Angelesa i u kratkom se roku predstavio u velikom stilu.

" Kapa dolje, bio je strašan. Koliko sam u NHL, nešto ovako nisam gledao. Da smo uputili i 100 udaraca ne bi pomoglo, to se ne događa često" rekao je nakon utakmice trener San Josea Todd McLellan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.