Vladimir Putin čestitao Sotnikovoj na osvojenom zlatu

Vladimir Putin čestitao Sotnikovoj na osvojenom zlatu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je klizačici Adelini Sotnikovoj na osvojenom zlatu rekavši da je ona nacionalni ponos. 

"Sotnikova je osvojila visine na kojima je naš klizački tim godinama radio. Cijela Rusija je ponosna na Sotnikovu", rekao je Putin. 

Adelina Sotnikova je sinoć osvojila zlato ispred Yune Kim iz Južne Koreje, te tako donijela prvu zlatnu medalju u ženskom klizanju za Rusiju u historiji Olimpijskih igara. 

Njeno zlato je izazvalo dosta reakcija u svijetu klizanja, jer većina svjetskih velikana ovog sporta smatra da su sudije pod pritiskom organizatora igara dodijelile pobjedu Ruskinji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.