Vukovi poveli sa 1:0, Ajkule bez rješenja za Salvatija

Finalna serija play-offa

Vukovi poveli sa 1:0, Ajkule bez rješenja za Salvatija

Finalna serija play-offa za šampiona Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu počelo je sinoć prvom utakmicom između Vukova i Ajkula. 

Ekipa iz Starog grada koja je nedavno osvojila i Kup BiH, bez većih problema je sa visokih 5:1 savladao sastav sa Ilidže.

U jednoj zanimljivoj utakmici nešto iskusniji sastav Vukova sastav, zahvaljujući raspoloženom Mattu Salvatiju, trostrukom strijelcu, slavio je ubjedljiv trijumf. 

Osim njega, u pobjedničkom timu pored Salvatija dva gola je postigao Mirzet Hodžić, dok je strijelac jedinog gola za Ajkule bio Dino Čordalija, najbolji strijelac ove ekipe u regularnom dijelu sezone.

Finalna serija se nastavlja već danas, a drugi susret u kojem Ajkule eventualnom pojedom imaju šansu da seriju produže na tri utakmice igra se u Zetri od 13 sati. 

Ulaz je slobodan, saopšteno je iz Hokejaškog saveza BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.