Zlatna štafeta Južne Koreje

Short track na 3000 metara

Zlatna štafeta Južne Koreje

Reprezentacija Južne Koreje u short tracku, osvojila je zlato u utrci štafeta na 3000 metara. Zlato su osvojile  Cho Ha-ri, Park Seunghi, Shim Sukhee, Kim Alang i Kong Sangjeong s vremenom od 4:09.498 minuta.

Drugo mjesto pripalo je selekciji Kanade u postavi Marie-Eve Drolet, Valerie Maltais, Marianne St-Gelais i Jessica Hewitt. Kanađanke su zakasnile za pobjednicama 1.143 sekunde. Treće su sa nešto većim zaostatkom bile Talijanke. U štafeti Italije, nastupile su u Arianna Fontana, Martina Valcepina, Lucia Peretti i Elena Viviani, a ciljem su prošle sa 4.516 sekundi iza pobjednica. Braniteljice naslova u ovoj disciplini otprije četiri godine iz Vancouvera, Kineskinje diskvalificirane su u finalu, te tako ostale bez medalje.

Finale:
1. Južna Koreja 4:09.498
2. Kanada 4:10.641
3. Italija 4:14.014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.