Filip Hrgović dobio ozbiljne prijetnje pred subotnji meč: "Slomit ću mu rebra i vilicu"

De Mori prijeti El Animalu

Filip Hrgović dobio ozbiljne prijetnje pred subotnji meč: "Slomit ću mu rebra i vilicu"

Midhat Šljivak

Saudijska Arabije u subotu organizuje 'Dan obračuna', jedan od najvećih bokserskih događaja u posljednjih nekoliko decenije, a na kojem će nastupiti nekoliko velikih imena teške kategorije. Među njima je i hrvatski bokser Filip Hrgović koji će za protivnika imati Australca Marka de Morija, a koji ima želju da dobro povrijedi El Animala.

Filip Hrgović dio je spektakla koji se 23. decembra održava u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski bokser će ući u ring s 41-godišnjim Australcem Markom de Morijem i u ovom meču je apsolutni favorit.

Ipak, Australac će pokušati napraviti senzaciju. Prijeti Hrgoviću teškim povredama, lomom rebara i vilice.

"Bit će to teška noć, ali sam spreman. Neka udarci sijevaju", poručio je De Mori po dolasku u Saudijsku Arabiju i dodaje:

"Pritisak je na njemu, ja ću izaći u ring bez ikakvog pritiska na leđima. Cilj mi je da mu slomim rebra i vilicu."

Oglasi

"Znam da moji raniji protivnici nisu na razini Filipa Hrgovića. Talentovan je, udara jako, ali pokušat ću mu razbiti slezenu i napasti tijelo", govori iskusni Australac.

Mark de Mori je u karijeri odradio ukupno 45 borbi i ima učinak od 41 pobjede, dva poraza i dva neriješena meča. Ipak, nije imao obračune s velikim imenima, pa mu ni kladionice ne daju previše šanse protiv El Animala.

Interesantno je svakako da je u prethodnih 10 godina, sve do januara 2023. godine, De Mori živio u Hrvatskoj, gdje se bavio turizmom.

Filip Hrgović spreman za napad na IBF pojas

Filip Hrgović prihvatio je ovu borbu u Saudijskoj Arabiji kako bi ostao aktivan pred borbu za IBF pojas teške kategorije koja ga čeka naredne godine.

On kao obavezni izazivač ubrzo će saznati rivala u borbi za pojas koji će ostati upražnjen nakon borbe Oleksandera Usyka i Tysona Furyja, ali prvo mora dobiti De Morija.

Oglasi

Spreman je Hrgović za ovaj meč. Nije podcijenio rivala i shvatio ga je ozbiljno.

"Meni je najvažnije da sam aktivan. Imao sam dobre pripreme, osjećam se super i spreman sam. Protivnik nije onakav na kakve ja ciljam, ali nikog ne treba podcijeniti. Shvatio sam ga ozbiljno", poručio je Hrgović.

Hrvatski bokser je u profesionalnoj karijeri odradio 16 borbi i ima 16 pobjeda od čega su 13 nokauti.

Saudijci su napravili istinski spektakl

Pored borbe Hrgovića i De Morija Saudijska Arabija se potrudila da napravi zaista pravi spektakl, pa su doveli zaista velika imena svjetskog boksa.

Oglasi

Program počinje u 17 sati u subotu 23. decembra, a borbe će ići ovim redoslijedom:

1. Frank Sanchez vs. Junior Fa
2. Filip Hrgović vs. Mark De Mori
3. Jai Opetaia vs. Ellis Zorro
4. Arslanbek Makhmudov vs. Agit Kabayel
5. Dmitry Bivol vs. Lyndon Arthur
6. Daniel Dubois vs. Jarrell Miller
7. Deontay Wilder vs. Joseph Parker
8. Anthony Joshua vs. Otto Wallin

Kvote za spektakl Hrgovića i Demorija već su poznate

Volcanobet kladionica već vam nudi kvote za spektakl između Hrgovića i Demorija koji nas očekuje u subotu.

Kvote za ovaj okršaj možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovi koji prijeti i veliki su na ustima uvjek izgube ko traktoristi!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi