Ajax i FCSB u borbi za trofeje i najveće kvote na svijetu

Nigde nećete naći veće

Ajax i FCSB u borbi za trofeje i najveće kvote na svijetu

Sponzorski tekst

Nema Lige Evrope ili Konferencijske lige, ali se to ne primjećuje. Ponuda fudbalskih utakmica ovog četvrtka je odlična, prava poslastica za kladioničare.

Mozzartove kladionice su odabrale dva meča u kojima će kvote biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

AZ ALKMAAR - AJAX (ČETVRTAK, 20.00), DVOJKA 1.80

Poznat je jedan finalista Kupa Holandije, PSV Eindhoven je u srijedu savladao Go Ahead Eagles (2:1) i tako došao na korak do trofeja. Drugi ćemo dobiti danas, nakon duela u Alkmaaru. Za Ajax Dušana Tadića ovaj meč dolazi nakon naporne sedmice, gostovanja kod Benfice (2:2) u osmini finala Lige šampiona i neočekivanog poraza u Eredivisiji od Go Ahead Eaglesa (2:1). Pomenuti poraz je uzdrmao raspoloženje Kopljanika, ali je duel sa neugodnim AZ-om idealan za vraćanje samopouzdanja. AZ je u potpunosti nadigrao sljedećeg Partizanovog evropskog rivala, Feyenoord (2:1), što mu je bila peta uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, pa čak i 19. uzastopni meč u kojem nije izgubio. Ipak, čini se da je AZ zreo za neke greške, primio je gol u posljednje tri utakmice, prije Feyenoorda, gol su mu uzdrmali Go Ahead Eagles i Heracles. AZ je u decembru prošle godine u Amsterdamu savladao Ajaks sa 2:1, čime je prekinut niz od četiri Kopljanikove pobjede u direktnim mečevima. Posljednja dva kupa Holandije osvojio je Ajaks, koji je najuspješniji klub u tom takmičenju sa 20 trofeja, 16 više od AZ-a.

ARGES - FCSB (ČETVRTAK, 20.00), DVOJKA 2.10

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U Piteštiju se igra utakmica od velikog značaja. Za FCSB, odnosno nekadašnju Steauu, pobjeda je obavezna jer samo njom velikan iz Bukurešta ostavlja šansu da se približi Cluju u borbi za titulu. Aktuelni šampion Rumunije ima čak 14 bodova više, uz utakmicu više, ali kroz dva kola počinje doigravanje, a u njemu se bodovi dijele na pola. Međutim, zbog tog plej-ofa Arges danas mora da pobjedi. Prvi je ispod crte, šestoplasirani Farul mu bježi za tri boda i zato Purple samo ostavlja trijumf živ. Time će se verovatno gostima iz Bukurešta otvoriti prostor da se "zamahnu" i tako pokušaju da prekinu mini-seriju loših rezultata. Iz posljednja dva kola FCSB je osvojio samo jedan bod, prvo je odigrao 1:1 sa Miovenom, a potom je izgubio od Farula sa 2:0. U prvom meču sezone 31. oktobra FCSB je savladao Arges sa 2:1.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti