Rudiger objasnio zašto Real ispred PSG-a, a u Madridu njegov odgovor nazivaju poezijom

Birao između dva kluba ljetos

Rudiger objasnio zašto Real ispred PSG-a, a u Madridu njegov odgovor nazivaju poezijom

Edmir Škorić

Antonio Rudiger objasnio je zašto je umjesto PSG-a odabrao Real Madrid kada je ljetos napuštao Chelsea.

Rudiger priznaje da je u to vrijeme bio svjestan interesa PSG-a, ali njemački reprezentativac je isključivo želio da nosi dres Reala.

"Bilo je mnogo glasina. Znate, čim je bilo nešto s PSG-om, vi (francuski novinari op.a) mi pošaljete poruku, ali kao što sam rekao, to nije ono što sam tražio i čemu sam težio. Na kraju, to nema nikakve veze s PSG-om. To je veliki klub, ali Real Madrid je Real Madrid", rekao je Rudiger.

"Shvatio sam da mogu otići u Real Madrid nakon što sam osvojio Ligu prvaka (s Chelseajem 2021.). Znao sam da mogu otići tamo. U tom sam trenutku shvatio. Ako želiš biti na strani pobjednika, moraš ići u Real Madrid", poručio je sjajni defanzivac.

Španski mediji i tamošnja javnost, a prije svega navijači Real Madrida oduševljeni su izjavom Rudigera i smatraju "poezijom" ono što je rekao vezano za odabir Reala ispred PSG-a.

"Real Madrid je jednostavno najbolja ekipa na svijetu. Čak i ako imamo uspone i padove, još uvijek pobjeđujemo velike timove. Real je Real i uvijek je najbolj iizbor. Rudiger to zna", napisao je jedan od navijača Reala u komentaru na Rudigerovu izjavu.

Oglasi

Rudiger se nada da će drugi naslov Lige prvaka osvojiti već ove godine s Realom. Njegov klub najprije mora doći do finala, a na tom putu mu se ispriječio po mnogima trenutno najjači evropski tim - Manchester City. Građani su bez problema izbacili Bayern, a pobjednik špansko-engleskog okršaja ide u finale na Inter ili Milan.

Madriđani su u igri i za trofej u Kupu kralja jer igraju finale u maju sa Osasunom, dok u La Ligi nemaju dobre izglede jer imaju velikih osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom, s tim da Katalonci mogu da podebljaju tu prednost ako večeras remiziraju ili pobijede Atletico Madrid na Camp Nouu.

Odu li ponovo na dvocifrenu prednost, čini se da je gotovo jer je do kraja ostalo još samo osam kola, mada timovi poput Reala neće nikada odustati i dok god postoji nada, vjerovat će u trofej u bilo kojem takmičenju.

Svjestan je toga i sam Rudiger i upravo zbog toga je odabrao Real ispred PSG-a, koji mu je nudio i boli ugovor, ali on je inzistirao na prelasku u Madrid nakon što je završio ugovor s Plavcima.

Rudiger je prije Reala osim za Chelsea igrao i za Romu, te Stuttgart, u kojem je i napravio svoje prve profesionalne nogometne korake.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi sjajne kvot za sve mečeve evropskog nogometa. U nedjelju ćemo uživati u nekoliko spektakularnih duela, a šlag na tortu je veliki derbi koji je na programu večeras. Kliknite OVDJE za kompletnu ponudu.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi