Hrvatima se crno piše zbog "prljavog plana" Argentinaca: Trojica sutra s posebnim instrukcijama
Argentinci su znali da isprovociraju Nizozemce, a navodno isto to spremaju i za sutra s Hrvatskom u borbi za finale (Foto: EPA)

Argentinci će htjeti da ih isprovociraju

Hrvatima se crno piše zbog "prljavog plana" Argentinaca: Trojica sutra s posebnim instrukcijama

Edmir Škorić

U utorka i srijedu igraju se polufinalni mečevi Svjetskog prvenstva u Kataru. U prvom će se sastati Argentina i Hrvatska, a u susret ovom spektaklu dolaze razne vijesti, a Hrvati uvjeravaju da su Gauči spremili "prljav plan" za sutra.

Nakon plasmana Argentine u polufinale Svjetskog prvenstva, tim Lionela Scalonija suočen je pod lavinom kritika. Radi se o tome kako se njegovi igrači ponašaju prema svojim rivalima.

Fotografija je obišla svijet na kojoj se argentinski igrači okreću prema Nizozemcima nakon posljednjeg jedanaesterca i rugaju im se. Tokom utakmice, Paredes je nakon faula nad protivnikom iz sve snage šutirao loptu prema klupi Nizizemske. Zauzvrat, tokom intervjua, Messi je trebao da okrenuo napadaču Weghorstu sa riječima "Šta gledaš? Gubi se, glupane".

Nekima je izgovor da su i Nizozemci provocirali protivnike, ali to ne mijenja činjenicu da su Argentinci pokazali manjak poštovanja prema svojim rivalima, a navodno slične stvari spremaju i za sutra protiv Hvatske.

Hrvatske Sportske novosti tvrde da Argentinci imaju "prljav plan". Tvrdi da se je jedan od glavnih igrača Argentinaca svojim klupskim kolegama otkrio da su dobili instrukcije da provociraju Hrvate koji će se "lako iznervirati" jer su "slabi na živcima":

Prozvani argentinski igrač je trebao da kaže da će najkasnije nakon sat vremena igre jedan od Hrvata biti isključen crvenim kartonom, ili će Argentina postići dva gola.

Oglasi

Novinari tvrde da je cijela stvar već stigla do Zlatka Dalića. Argentinci su trebali nominirati trojicu Hrvata najosjetljivijih na provokacije. Dalić bi trebao znati i koji je argentinski igrač to rekao svojim kolegama. Tri argentinska igrača su trebala dobiti instrukcije da izvuku Hrvate iz ravnoteže.

"Nije ni čudo, ali šteta je ako neko na ovaj način želi da dođe do finala Svjetskog prvenstva. Nije lako odoljeti i biti hladne glave, ali Hrvati moraju ostati koncentrisani, razumjeti sve što se dešava u borbi i čak i ako ako gubite, ostanite mirni, progutajte sve i pobijedite Argentinu na terenu. Najgore bi im bilo da se predaju i padnu kao amateri. Ne mogu to dozvoliti. Naravno i nas zanima kako će se sudija ponašati u tom pogledu", pišu Sportske novosti.

Na press konferenciji pred utakmicu, hrvatski selektor Zlatko Dalić hvalio je Argentince.

"Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta što je sjajan uspjeh za Hrvatsku, velika je stvar što to činimo dva prvenstva zaredom. Sad želimo više, igramo protiv velike Argentine, izvrsne momčadi koju predvodi Leo Messi. Oni imaju veći pritisak, znamo kako igraju i na čemu žele dobiti utakmicu. Vjerujem igračima, nećemo se puno prilagođavati, Hrvatska će nametnuti svoj način igre", rekao je hrvatski selektor.

Istakao je da su se igrači dosta potrošili jer su igrali dvije utakmice s produžecima, ali da neko ko je u polufinalu Svjetskog prvenstva ne treba da govori o energiji.

Oglasi

"Imamo snage, volje i energije, to nije upitno. Dat ćemo sve od sebe kao i u svakoj utakmici. Imamo dobru situaciju, nemamo velikih problema s ozljedama, dečki su zdravi i spremni, nadam se i odmorni. Neću ih pitati jesu li umorni, oni ne žele biti umorni".

Šta je vidio od Argentine u četvrtfinalu?

"Messi je u velikoj formi i može sam riješiti utakmicu, no ima podršku saigrača u borbenosti i kompaktnosti, dobro su izbalansirani. Malo su se opustili pa je Nizozemska izjednačila, možda ih je to upozorilo. Očekujem da će biti još borbeniji, imat će sjajnu podršku s tribina, nama je to hendikep. Pritisak je na njima. Igramo s jednom od najvećih reprezentacija svijeta u povijesti i idemo uživati u nogometu."

Iako su u polufinalu, jasno je da Hrvatska postiže malo golove, ali Daliću to ne smeta.

"Igramo na rezultat. U polufinalu smo SP-a, tu je cijela priča gotova."

Pobjednik meča Hrvatska - Argentina u finalu će igrati protiv pobjednika duela Francuska- Maroko.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kladionice favoritima smatraju Argentinu i Francusku, ali u Kataru smo već vidjeli da je sve itekako moguće u ovom sportu. Kvote za utakmice pogledajte na stranici Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Ecosport
Sportske samo izmišljaju. Uvijek ima opcija da nekoga isprovociraš, ali nije to trenerova taktika. Isto tako i Hrvatska zna koga može isprovocirati, nije to ništa novo. Niko ne zna šta će se desiti, sve su to nagađanja da bi neko na kraju rekao: "Kao što smo pisali...".
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije