Teško i gledati, a kamoli doživjeti: Užasna povreda šokirala Englesku

Nakon 10 minuta igre

Teško i gledati, a kamoli doživjeti: Užasna povreda šokirala Englesku

Edmir Škorić

U prvom kolu Premier lige Chelsea je na gostovanju kod Evertona slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Jorginho s penala.

Utakmicu je zasjenila teška povreda Evertonovog nogometaša Bena Godfreyja, koja se dogodila u 10. minuti. Jedan od defanzivaca je loše dodao loptu Jordanu Pickfordu, koji je htio da spasi da ne budek orner, ali je na kraju lopta došla do Kaija Havertza. U posljednji trenutak Godfrey je interveisao i zadobio tešku povredu.

Njegov zglob je zapeo za teren, a potom se neprirodno izvrnuo, zbog čega je utakmica bila prekinuta na određeno vrijeme. Igraču se ukazivala pomoć, a onda je na nosilima iznesen s terena i prevezen u bolnicu.

Iz Evertona su odmah obavijestili javnost da je došlo do frakture fibule, što će Godfeyja na jedan duži period udaljiti s terena.

Godfrey se kasnije oglasio na društvenim mrežama i poručio da je sve to dio igre, a svima se zahvalio na podršci koju je dobio. Trener Karamela Frank Lampard smatra da će Godfrey biti odsutan dva do tri mjeseca.

Oglasi

Osim Godfreyja, povrijedio se i stoper Yerry Mina, pa je Lampard na mukama i to bi ga moglo natjerati na nove kupovine.

U drugom kolu Everton gostuje Aston Villi, dok će Chelsea u derbiju Londona ugostiti Tottenham.

Što se tiče samog početka nove sezone Premier lige, od favorita zakazao je Liverpool odigravši 2:2 s Fulhamom na Craven Cottageu, dok je Arsenal još u petak slavio kod Crystal Palacea s 2:0. Chelsea je, ponovimo, dobio Everton s 1:0 na Goodisonu, dok je Newcastle bio bolji od Nottingham Forresta s 2:0.

Bournemouth je sjajno otvorio sezonu pobijedivši Aston Villu, dok je Leeds nakon preokreta srušio Wolverhampton. Zanimljivo će biti i danas u duelu West Hama i Manchester Cityja, ali i zanimljivo će biti vidjeti kako će izgledati Manchester United pod palicom Erik ten Haga. Na Old Traffordu će od 15 sati gostovati Brighton.

Bez sumnje će ovo biti zanimljiva sezona, posebno zbog aktivnosti većine timova na transfer tržištu. Najviše su oči nekako uprte u Erlinga Haalanda, koji se danas očekuje kao starter u Londonu, te Darwina Nuneza, koji se već isplatio Redsima sa golom i asistencijom u prvom kolu, iako to Liverpoolu nije bilo dovoljno za pobjedu koju su očekivali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve kvote možete naći na sajtu Volcanobet kladionice, počevši od današnje ponude, pa do ponude u narednim danima. S obzirom da su već počele najbolje evropske lige, ali i regionalne, ima se zaista razloga "ponudu uzeti u ruke".

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti